Klik hier voor onze openingstijden

2.000m2 showtuin | Grootste in regio Amersfoort

Hardhout

Wie kiest voor hardhout, kiest voor duurzaamheid. Het hout heeft een bijzonder dichte structuur, en is daardoor uitermate bestand tegen weersinvloeden, ook zonder chemische behandeling. Hout is een natuurproduct en nooit hetzelfde. Dat maakt hout juist zo mooi. Maar daardoor kan soms ook onduidelijkheid ontstaan over welke natuurlijke eigenschappen van hout in welke mate aanwezig mogen zijn in bijvoorbeeld tuinhout. Een levensduur van 15 jaar is geen enkel probleem. Onze schermen, palen en planken staan garant voor jarenlang tuinplezier.

Azobe

Azobe heeft een uitstekende prijs/ kwaliteit verhouding. Bovendien is Azobe zeer duurzaam en geschikt om in de grond te plaatsen. Zeer gunstige sterkte-eigenschappen en een hoge duurzaamheid maakt Azobe geschikt voor tal van buitentoepassingen.

Azobe hout vindt u dan ook terug als schuttingpaal of als beschoeiingshout.
Aanvankelijk bruin- roodachtig van kleur. Onder invloed van regen, zon
en lucht zal Azobe (zonder behandeling, zoals bijvoorbeeld hardhoutolie) naar grijs verkleuren. Azobe is zowel bezaagd (iets ruw) als gladgeschaafd beschikbaar. Gladgeschaafd Azobe hardhout is aantrekkelijk als u palen in het zicht plaatst, bijvoorbeeld tussen uw tuinschermen of als pergola. Bezaagd Azobe is goedkoop en ideaal als grondpaal bij plankenschuttingen en beschoeiingen.

Bankirai

Onze Bankirai schermen hebben een luxe uitstraling. Bankirai valt in duurzaamheids-klasse 1, dit betekent dat Bankirai een lange levensduur heeft en vrij ongevoelig is voor houtrot en aanvreting door insecten, zonder daar eerst behandeld te hoeven worden. De kleur varieert van geelbruin tot midden bruin, maar deze kleur zal zonder behandeling met Bankirai-olie veranderen en een grijze kleur krijgen.