Over Ons

Amerongen Sierbestrating

Ons showplein van 2.000m2 is de grootste in de regio! U kunt bij ons terecht voor de mooiste bestratingsmaterialen en vakkundig advies! We leren u en uw wensen graag kennen, zodat we gezamenlijk kunnen komen tot het beste resultaat!

Amerongen Groep

Historie van Amerongen Groep:

Aan het eind van de 19e eeuw trouwde een Nijkerker met de dochter van een welgestelde boer in Bunschoten. Zijn naam was Klaas van Amerongen. Door zijn huwelijk werd hij na verloop van tijd een rijk man.

Rond 1930 probeerde Bort Koelewijn, zoon van een visser en koopman. Om veehouder te worden. Dat ging langzaam en met maar een paar koetjes en kalfjes. Met een verwijzing naar Klaas van Amerongen die ook met een vrijwel niets rijk was geworden, noemde men hem ‘Bort Amerongen’. Wat later zijn bijnaam werd, omdat in Bunschoten-Spakenburg heel veel Koelewijn’s wonen. Zijn kleinzoon Wouter Koelewijn startte in 1995 een bedrijf in bestrating en rioleringen en noemde dat trots: Amerongen Aannemings- en Wegenbouwbedrijf. Nu is Amerongen Sierbestrating in handen van zijn achterkleinzoon Martijn Koelewijn.

Het bleek een geuzennaam voor het snelgroeiende bedrijf. Het specialiseerde zich in het aanbieden van een totaalpakket voor grondwerk, bestratingsmaterialen, rioleringswerkzaamheden en het aanleggen van bestratingen. Ook de materialen die hiervoor nodig zijn worden geleverd en alles wordt zoveel met eigen materieel uitgevoerd.

Het bedrijf maakte een gezonde groei door en de verschillende activiteiten zijn nu in vier bedrijven ondergebracht. Deze vier bedrijven vormen gezamenlijk de Amerongen-groep. Tegenwoordig heeft Amerongen ca. 30 medewerkers en is het een begrip in de regio Midden-Nederland.