Klik hier voor onze openingstijden

2.000m2 showtuin | Grootste in regio Amersfoort

Veel gestelde vragen

Algemeen

Inhoud accordeon

Ja, veel gebruikte producten als; opsluitbanden, stapelblokken, grind / split en sommige bestratingsmaterialen hebben wij staan. De meeste voorraad aan stenen en tegels staan bij onze fabrikanten en importeurs, in Nederland, België en Duitsland. Zodat wij uw materialen uit 1 productie kunnen leveren, omdat er uit verschillende producties altijd kans op kleurverschil is.

Ja, u bent tijdens de openingstijden van harte welkom.

Onze zakelijke klanten hebben ook de mogelijkheid om 24/7 ons sierbestratingspark met eigen klanten te bezoeken. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op. 

De stenen en tegels met facet zijn voorzien van een klein schuin kantje van een paar millimeter rondom de stenen . Dit zorgt ervoor dat het goed mogelijk is om de stenen tegen elkaar aan te leggen. En bovendien vallen kleine oneffenheden in het straatwerk minder op. Nadeel is dat deze stenen minder geschikt zijn om te voegen.

Daarnaast hebben we ook stenen en tegels zonder facet. Dan is er geen sprake van dit randje, waardoor de bestrating strakker oogt. Het is wel van belang om gebruik te maken van een voeg van minimaal 3mm, om randbeschadigingen te voorkomen.

Controleer bij ontvangst van de goederen altijd of de juiste materialen en de juiste hoeveelheden zijn geleverd. Zodat hier achteraf geen misverstanden over kunnen bestaan. Verwerken is accepteren. Mocht er toch iets mis zijn, maak hier foto’s van en mail deze naar sierbestrating@amerongen.info

Nee, wij voeren geen zaagwerkzaamheden uit. Wij kunnen u wel in contact brengen met bedrijven die deze werkzaamheden voor u uit kunnen voeren.

Wij verkopen uitsluitend A-keus producten. Let wel op dat alle producten zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen, monsters zijn daarom altijd indicatief. Ondanks alle kwaliteitscontroles kan er altijd iets mis zijn met een product, verwerk in dat geval het product niet en neem direct contact met ons op. In tegenstelling tot B-keus, heeft u op A-keus bij een aantal producten zelfs garantie tot 10 jaar!

Op internet ziet u bij een aantal handelaren B-keuze sierbestrating. B-keus zijn materialen die niet door de kwaliteitseisen van de fabriek zijn gekomen, omdat er iets mis mee is. Dit kan zijn; maatverschil, beschadigingen, kleurverschil, maar ook haarscheurtjes of putjes in de tegel.

Nee, dat doen wij niet! Voor ons geen B-keus omdat het geluk van korting of een hele lage prijs korter duurt dan het geluk van iets moois kopen wat ook mooi blijft. Bij ons dus geen afgekeurde collecties die tegen dump prijzen weg kunnen. Wij willen achter onze producten kunnen staan. Ook leveren wij veel materialen aan professionele verwerkers als stratenmakers en hoveniers, dat willen we graag blijven doen. Als u de reviews op google van bepaalde firma’s die groot zijn in B-keus opzoekt, snapt u wel waarom wij dit niet willen verkopen.

Aanleg

Inhoud accordeon

Wij als Amerongen Sierbestrating leggen zelf geen bestrating, maar ons zusterbedrijf Amerongen Infra wel. Ook hebben wij diverse contacten met partijen die het straatwerk vakkundig voor u uit kunnen voeren. Afhankelijk van de werkzaamheden adviseren wij de partij die het beste bij uw wensen en werkzaamheden past.

Alle producten veranderen van kleur door Uv-straling! Er zijn veel verschillende steensoorten. Beton wordt fletser door Uv-straling, slijtage en weer. Gebakken materialen worden juist donkerder. Keramische tegels zijn het meest kleurvast.

Dat verschilt per product, afhankelijk van hardheid en afwerking. Op donkere materialen vallen krassen meer op. Met keramische tegels heeft u de minste kans op krassen.

Ja, wij hebben een complete collectie gereedschap denk hierbij aan; straathamers, rubberen hamers, knielappen, handschoenen, draadpennen, afreilatten met waterpas, scheppen, bezems en stootijzers.

Nee, dit doen wij zelf niet. Maar we hebben veel contacten met de aanlegpartijen die een ontwerp geheel naar uw wens kunnen maken. Het stratenmakers- en/of hoveniersbedrijf maakt een tuinontwerp. U kiest bij ons de stenen uit en de tuin wordt vervolgens aangelegd door het stratenmakers- en/of hoveniersbedrijf.

Ons advies is om eerst zelf een schets te maken, en daarop de afmetingen van de tuin te zetten. Wij denken desgewenst wel mee over de inrichting, met name naar de praktische punten.

Nee, wij verhuren geen trilplaten, stenenknippers of vacuümzuigers.

Bestelling

Inhoud accordeon

We raden aan om iets meer bestrating te bestellen dan de oppervlakte die u nodig heeft. Bij het op maat maken zal namelijk materiaalverlies ontstaan. De vuistregel is circa 5% extra te bestellen, dit is natuurlijk afhankelijk van materiaal, legpatroon en reserve en de wensen van de klant. Onze verkopers kunnen u hierbij adviseren hoeveel u extra nodig heeft.

Nee, de meeste materialen zijn leverbaar per laag of deelpakket leverbaar. Ook zijn veel producten per stuk leverbaar, slechts een aantal producten zijn alleen per volle pallet leverbaar.

Ja, maar er bestaat een kans op minimale verschil qua kleur en structuur. De tegels worden zo identiek mogelijk aan de ‘originele tegel’ geproduceerd. Echter, in de praktijk blijkt dat er in elke productiecharge minimale verschillen kunnen voorkomen qua structuur en kleur. Een nalevering van exact dezelfde kleur is nagenoeg onmogelijk. Als leverancier adviseren wij u om de benodigde hoeveelheid in één keer te bestellen.

Het bestellen van grind en split gaat vaak op gewicht.

De vuistregel is dat om 1m² te bedekken u circa 75kg split/grind nodig hebt. Dit is afhankelijk van de grootte van het grind of split. Onze verkopers kunnen u hierbij vakkundig adviseren.

Bezorgen

Inhoud accordeon

De meeste materialen zijn met een week leverbaar, mits de producten op voorraad zijn bij de fabrikant. Bestellen kan bij ons ook op afroep, dan slaan wij de bestelde materialen in Bunschoten op.

Ja, in de meeste gevallen wel. De hoogte van de transportkosten zijn afhankelijk van afleverplaats en bestelde hoeveelheid. Voor meer informatie kunt u hierover contact met ons opnemen.

Een exact tijdstip is niet mogelijk, maar wij kunnen wel voor u een voorkeurstijdstip noteren zodat het transportbedrijf daar zover dat mogelijk is, rekening mee kan houden.

U krijgt een sms-bericht als de vrachtwagen met u order geladen is, zodat u weet wanneer u de materialen kunt verwachten.

Onze standaard afleverdagen zijn; maandag, woensdag en vrijdag.

U hoeft niet bij de aflevering aanwezig te zijn, wanneer de materialen vooraf betaald zijn. Het is wel gewenst zodat u kunt controleren of de juiste materialen en hoeveelheden zijn geleverd.

Ja, en eventueel zelfs daarbuiten.

Dat kan met pin en contant, zowel bij ons in de winkel als bij aflevering bij de chauffeur. U kunt ook vooraf per bank betalen, dan krijgt u een factuur toegestuurd.

Retourneren

Inhoud accordeon

Materialen kunnen retour mits dit op de orderbevestiging staat vermeld, de materialen dienen binnen 30 dagen na afleverdatum te worden aangeleverd zoals ontvangen.

Verwerkte materialen beschouwen wij als volledig geaccepteerd en kunnen dus niet retour. Bij het retour halen van materiaal worden altijd transport-/ handelingskosten in rekening gebracht. Het geretourneerde materiaal wordt vergoed tegen maximaal 75% van het aankoopbedrag.

Over enkele pallets moet statiegeld betaald worden, dit staat vermeld op de orderbevestiging. U krijgt dit bedrag weer terug als u ze onbeschadigd inlevert.

Als er geen pallets op de orderbevestiging staan, dan zijn het wegwerppallets.

Big Bags worden maar één keer gebruikt, deze hoeft u dus niet in te leveren.

Onderhoud

Inhoud accordeon

Ja, wij hebben diverse reinigingsproducten in ons assortiment. Bijvoorbeeld tegen; groene aanslag, cementsluier en andere soorten vervuilingen.

Klik hier om ons assortiment te zien.

Regelmatig vegen en bladvrij houden voorkomt de meeste natuurlijke vervuiling. Mocht het toch voorkomen dat uw straatwerk is vervuild, geen paniek! De meeste natuurlijke vervuiling trekt vanzelf weer weg. Mocht u dit proces willen versnellen, maak dan gebruik van ons speciale schoonmaakmiddel Advance om zoveel mogelijk van deze vervuiling te verwijderen.

Groenaanslag ontstaat door vocht en gaat vaak sneller in de schaduw. Gebruik onze GreenClean om dit tegen te gaan.

Heeft u een betontegel? Gebruik dan geen hogedrukreiniger, dat tast de deklaag aan. Het oppervlak wordt dan ruwer neemt alleen nog maar sneller vuil op.

Heeft u een keramische tegel? Deze is minder gevoelig voor een hogedrukreiniger alhoewel het niet bevorderlijk voor uw voegen.

Maak nooit gebruik van chemische middelen zoals chloor of schoonmaakazijn, chloor heeft als eigenschap dat het kleur onttrekt en dit kan ook het geval zijn bij bestrating. De zuren in schoonmaakazijn kunnen de kalk en toplaag van de tegels aantasten en daarmee de levensduur van uw bestrating.

Ook onderhoudsvriendelijke bestrating is niet onderhoudsvrij! Wilt u het maximale uit uw straatwerk halen, klik dan hier voor onze verschillende onderhoudsproducten.

Alle betonmaterialen kunnen last hebben van ‘kalkuitbloei’. Het cement in de beton vormt een chemische reactie met vocht, waardoor vrije kalk wordt gevormd die een uitweg zoekt en zich op de oppervlakte af kan zetten. Dit fenomeen kan helaas niet worden voorkomen en is een natuurlijke eigenschap van beton.

Gelukkig trekt het vanzelf weer weg, de zuren die meekomen met regenwater lossen de kalk geleidelijk op. De duur van dit proces hangt af van de omstandigheden, u kunt zich voorstellen dat dit proces bijvoorbeeld langer kan duren onder een overkapping dan wanneer het is blootgesteld aan de elementen.

U kan dit proces versnellen door uw product te behandelen met een kalkuitbloeiverwijderaar. Let op! Dit proces wordt alleen versneld en is niet gelijk te vernemen na gebruik! 

Voorkomen is beter dan genezen, daarom is het grootste deel van onze bestratingsmaterialen geschikt om te voegen met een krachtig en elastische polymeervoeg. Deze beperkt onkruid en mieren en waait en spoelt niet uit.