Veel gestelde vragen

1. Algemeen

Inhoud accordeon

Ja, veel gebruikte producten als; opsluitbanden, stapelblokken, grind / split en sommige bestratingsmaterialen hebben wij staan. De meeste voorraad aan stenen en tegels staan bij onze fabrikanten en importeurs, in Nederland, België en Duitsland. Zodat wij uw materialen uit 1 productie kunnen leveren, omdat er uit verschillende producties altijd kans op kleurverschil is.

Ja, u bent tijdens de openingstijden van harte welkom.

Onze zakelijke klanten hebben ook de mogelijkheid om 24/7 ons sierbestratingspark met eigen klanten te bezoeken. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.

De stenen en tegels met facet zijn voorzien van een klein schuin kantje van een paar millimeter rondom de stenen . Dit zorgt ervoor dat het goed mogelijk is om de stenen tegen elkaar aan te leggen. En bovendien vallen kleine oneffenheden in het straatwerk minder op. Nadeel is dat deze stenen minder geschikt zijn om te voegen.

Daarnaast hebben we ook stenen en tegels zonder facet. Dan is er geen sprake van dit randje, waardoor de bestrating strakker oogt. Het is wel van belang om gebruik te maken van een kleine voeg, om randbeschadigingen te voorkomen.

Controleer bij ontvangst van de goederen altijd of de juiste materialen en de juiste hoeveelheden zijn geleverd. Zodat hier achteraf geen misverstanden over kunnen bestaan. Verwerken is accepteren. Mocht er toch iets mis zijn, maak hier foto’s van en mail deze naar sierbestrating@amerongen.info

Nee, wij voeren geen zaagwerkzaamheden uit.

Wij verkopen uitsluitend A-keus producten. Let wel op dat alle producten zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen, monsters zijn daarom altijd indicatief. Ondanks alle kwaliteitscontroles kan er altijd iets mis zijn met een product, in dat geval verwerk het product niet en neem direct contact met ons op. In tegenstelling tot B-keus, heeft u op A-keus bij een aantal producten zelfs garantie tot 10 jaar!

Op internet ziet u bij een aantal handelaren B-keuze sierbestrating. B-keus zijn materialen die niet door de kwaliteitseisen van de fabriek zijn gekomen, omdat er iets mis mee is. Dit kan zijn; maatverschil, beschadigingen, kleurverschil, maar ook haarscheurtjes of putjes in de tegel.

Nee, dat doen wij niet! Voor ons geen B-keus omdat het geluk van korting of een hele lage prijs korter duurt dan het geluk van iets moois kopen wat ook mooi blijft. Bij ons dus geen afgekeurde collecties die tegen dump prijzen weg kunnen. Wij willen achter onze producten kunnen staan. Ook leveren wij veel materialen aan professionele verwerkers als stratenmakers en hoveniers, dat willen we graag blijven doen. Als u de reviews op google van bepaalde firma’s die groot zijn in B-keus opzoekt, snapt u wel waarom wij dit niet willen verkopen.

2. Aanleg

Inhoud accordeon

Wij als Amerongen Sierbestrating leggen zelf geen bestrating, maar ons zusterbedrijf Amerongen Infra wel. Ook hebben wij diverse contacten met partijen die het straatwerk vakkundig voor u uit kunnen voeren. Afhankelijk van de werkzaamheden adviseren wij de partij die het beste bij uw wensen en werkzaamheden past.

Alle producten veranderen van kleur door Uv-straling! Er zijn veel verschillende steensoorten. Beton wordt fletser door Uv-straling, slijtage en weer. Gebakken materialen worden juist donkerder. Keramische tegels zijn het meest kleurvast.

Dat verschilt per product, afhankelijk van hardheid en afwerking. Op donkere materialen vallen krassen meer op. Met keramische tegels heeft u de minste kans op krassen.

Ja, wij hebben een complete collectie gereedschap denk hierbij aan; straathamers, rubberen hamers, knielappen, handschoenen, draadpennen, afreilatten met waterpas, scheppen, bezems en stootijzers.

Nee, dit doen wij zelf niet. Maar we hebben veel contacten met de aanlegpartijen die een ontwerp geheel naar uw wens kunnen maken. Het stratenmakers- en/of hoveniersbedrijf maakt een tuinontwerp. U kiest bij ons de stenen uit en de tuin wordt vervolgens aangelegd door het stratenmakers- en/of hoveniersbedrijf.

Ons advies is om eerst zelf een schets te maken, en daarop de afmetingen van de tuin te zetten. Wij denken desgewenst wel mee over de inrichting, met name naar de praktische punten.

Nee, wij verhuren geen trilplaten, stenenknippers of vacuümzuigers.

3. Bestelling

Inhoud accordeon

We raden aan om iets meer bestrating te bestellen dan de oppervlakte die u nodig heeft, afhankelijk van materiaal, legpatroon en reserve. Bij het op maat maken zal ook materiaalverlies ontstaan. Onze verkopers kunnen u adviseren hoeveel u extra nodig heeft.

Nee, de meeste materialen zijn leverbaar per laag of deelpakket leverbaar. Ook zijn veel producten per stuk leverbaar, slechts een aantal producten zijn alleen per volle pallet leverbaar.

Ja, maar er bestaat een kans op minimale verschil qua kleur en structuur. De tegels worden zo identiek mogelijk aan de ‘originele tegel’ geproduceerd. Echter, in de praktijk blijkt dat er in elke productiecharge minimale verschillen kunnen voorkomen qua structuur en kleur. Een nalevering van exact dezelfde kleur is nagenoeg onmogelijk. Als leverancier adviseren wij u om de benodigde hoeveelheid in één keer te bestellen.

Het bestellen van grind en split gaat vaak op gewicht.

Om 1m² te bedekken is 75kg split/grind nodig.

4. Bezorgen

Inhoud accordeon

De meeste materialen zijn met een week leverbaar, mits de producten op voorraad zijn bij de fabrikant. Bestellen kan bij ons ook op afroep, dan slaan wij de bestelde materialen in Bunschoten op.

Ja, in de meeste gevallen wel. De transportkosten zijn afhankelijk van afleverplaats en bestelde hoeveelheid.

Een exact tijdstip is niet mogelijk, maar wij proberen wel zoveel mogelijk naar uw wensen af te leveren. De standaard afleverdagen zijn; maandag, woensdag en vrijdag. U krijgt een sms bericht als de vrachtwagen met u order geladen is, zodat u weet wanneer u de materialen kunt verwachten.

U hoeft niet bij de aflevering aanwezig te zijn, wanneer de materialen vooraf betaald zijn. Het is wel gewenst zodat u kunt controleren of de juiste materialen en hoeveelheden zijn geleverd.

Ja, en eventueel zelfs daarbuiten.

Dat kan met pin en contant, zowel bij ons in de winkel als bij aflevering bij de chauffeur. U kunt ook vooraf per bank betalen, dan krijgt u een factuur toegestuurd.

5. Retourneren

Inhoud accordeon

Materialen kunnen retour als dit op de orderbevestiging vermeld is, mits aangeleverd zoals ontvangen. Binnen 30 dagen na afleverdatum. Verwerkte materialen beschouwen wij als volledig geaccepteerd en kunnen dus niet retour. Bij retour halen materiaal wordt altijd transport / handelingskosten in rekening gebracht. Het geretourneerde materiaal wordt vergoed tegen maximaal 75% van het aankoopbedrag.

Over enkele pallets moet statiegeld betaald worden, dit staat vermeld op de orderbevestiging. U krijgt dit bedrag weer terug als u ze onbeschadigd inlevert. Als er geen pallets op de orderbevestiging staan, dan zijn het wegwerppallet. Big Bags worden maar één keer gebruikt, deze hoeft u dus niet in te leveren.

6. Onderhoud

Inhoud accordeon

Ja, wij hebben diverse reinigingsproducten in ons assortiment. Bijvoorbeeld tegen; groene aanslag, cementsluier en andere soorten vervuilingen.

Ook verkopen wij WS All Products om materialen te beschermen, waardoor deze; onderhoudsvriendelijker worden, beter op kleur blijven of producten echt zwart gemaakt kunnen worden. Klik hier voor meer informatie.

Regelmatig vegen en bladvrij houden voorkomt veel vervuiling en onkruidvorming. Groenaanslag ontstaat door vocht, vaak in de schaduw. Daar hebben wij handige anti groene-aanslag producten voor. Heeft u een betontegel? Gebruik dan geen hogedrukreiniger want dat tast de deklaag aan. Het oppervlak wordt dan ruwer neemt nog sneller vuil op. Ook onderhoudsvriendelijke bestrating, is niet onderhoudsvrij!

Alle betonmaterialen kunnen uitbloeien (witte uitslag), dit trekt vanzelf weg. Het cement vormt een chemische reactie met water, waardoor vrije kalk wordt gevormd die zich op de oppervlakte afzet. Dit fenomeen kan niet voorkomen worden, het proces versnellen kan door reinigen met een kalkuitbloeiverwijderaar

Voorkomen is beter dan genezen, daarom zijn heel veel van ons bestratingsmaterialen geschikt om te voegen. Zodat u uw nieuwe bestrating echt onderhoudsvriendelijk maakt.